page contents Ajurvéda - moja profesia
top of page

Ajurvéda - moja profesia


K hlavnej myšlienke tohto blogu ma priviedlo niekoľko rozhovorov s mladými ľuďmi, ktorí hľadali svoje uplatnenie a uvažovali odísť pracovať do zahraničia.

(Na začiatku musím poznamenať, že jednou z dominantných dóš mojej ajurvédskej konštitúcie je Pitta, ktorá predstavuje okrem iného schopnosť vedieť sa presadiť, zorganizovať si život a tiež nevyhnutnú dávku priebojnosti a odvahy uspieť. Z tohto môjho východiska pramenia aj myšlienky tohto blogu.)

Ľudia o ktorých píšem boli milí mladí ľudia, ktorí mali skončené rôzne stupne rôznych smerov vzdelania a mali za sebou niekoľko odmietnutých žiadostí o prijatie do zamestnania, prípadne boli už zamestnaní v nevyhovujúcich zamestnaniach, z ktorých odišli. Všetkým napadlo to isté – hľadať zamestnanie v zahraničí, alebo aspoň v Bratislave.

Keď som s nimi rozprával, tak mi ako prvé napadla myšlienka, prečo títo mladí ľudia hľadajú zamestnanie a prečo chcú pracovať na niekoho iného, väčšinou pre vlastníkov zahraničných korporácií. Prečo nechcú vziať život do vlastných rúk a na základe ich vzdelania si sami určovať od kedy do kedy , s kým a za koľko budú pracovať. Prečo sa tak veľmi tešili, z toho, že ak získajú zamestnanie v zahraničí tak dostanú „ohlodať“ kosť, na ktorej sú ešte „kúsky mäsa“ trochu väčšie ako na Slovensku?!? ( K tejto metafore ma priviedla naša rodinná fenka Nela, ktorá bola ochotná za psí „pamlsok“ urobiť čokoľvek ).

Naviac, každé leto, sa takéto mladé páry zo zahraničia vracajú navštíviť svojich rodičov na Slovensku a navštevujú moju ambulanciu, lebo všetci bez výnimky sú chorí z toho, že sa im nedá dodržiavať životospráva podľa prirodzeného biorytmu kvôli ich práci a tiež z toho, že v zahraničí nemôžu čerpať silu a podporu koreňov svojej rodovej línie.

Ale aby som sa vzhľadom na môj vek nezaradil k starším hundrošom, ktorí tvrdia že všetko čo bolo dobré sa týkalo ich mladosti a už pominulo, tak som sa zmobilizoval k aktivite a rozhodol som sa dať mladým ponuku.

Ponuku z mojej brandže , ponuku vziať svoj život do svojich rúk. Tak ako som k tomu inšpiroval obidve svoje dcéry a obidve svoje ženy :-)

A tak vznikol projekt Ajurvéda – moja profesia, detaily ktorého nájdete na www.skolaajurvedy.sk v záložke „Škola ajurvédy“.


Kategórie
Najnovšie články
Darčeková poukážka Ajurvéda a základy
DARČEKOVÁ POUKÁŽKA NA ONLINE KURZ Š
​Štúdium ajurvédy
shutterstock_621585167-small.jpg
Nájdete nás na:
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

Odoberajte novinky zo sveta ajurvédy: 

bottom of page