page contents
 

Ajurvédsky výživový poradca - základný kurz

vyzivovy poradca kurz.jpg

Tento štúdijný modul je určený pre záujemcov o prevenciu

a liečbu pomocou vhodne zvolenej stravy podľa princípov ajurvédy. Pre absolvovanie kurzu nie sú potrebné žiadne predchádzajúce poznatky alebo príprava.

 

Kurz je určený pre všetkých ľudí, ktorí majú záujem harmonizovať svoje zdravie pomocou tisícročiami overených ajurvédskych princípov. Zvlášť vhodný je pre ľudí, ktorí pracujú ako výživoví poradcovia, tréneri, terapeuti, predajcovia výživových doplnkov, pracovníkov v oblasti stravovania a chcú si rozšíriť porfólio svojich vedomostí a poskytovaných služieb.

Ako bude prebiehať kurz

 

Z praxe môžeme potvrdiť, že z celej ajurvédy je najväčší dopyt práve po tejto jej oblasti – ajurvédska výživa. Celý kurz sa skladá z jedného celodenného osobného stretnutia (vrátane obeda), zo základnej ajurvédskej diagnostiky každého záujemcu, z domáceho samoštúdia s online konzultáciami a dobrovoľnej záverečnej skúšky.

 

Na osobnom stretnutí si vysvetlíme védsky úvod do ajurvédy, princípy ajurvédskej liečby stravou a najdôležitejšie odlišnosti chápania zdravia v ajurvéde od súčasnej medicíny. Urobíme vám základnú ajurvédsku diagnostiku a nasmerujeme vás, na čo sa máte v kurze zamerať pri vašej aktuálnej nerovnováhe.

V domácom štúdiu v priebehu troch mesiacov si môžete podľa svojej kapacity a času preberať postupne všetky video lekcie, ku ktorým dostanete aj PDF súbory. Počas trojmesačného domáceho štúdia môžete konzultovať prípadné nejasnosti na webinári, ktorý bude dvakrát počas štúdia a z ktorého bude vyhotovený video záznam.

 

V treťom mesiaci sa tí, ktorí budú chcieť zložiť dobrovoľnú záverečnú skúšku dostavia na osobné stretnutie, kde vykonajú skúšku a bude im odovzdaný certifikát od Slovenskej asociácie ajurvédy o úspešnom vykonaní skúšky KURZU AJURVÉDSKY VÝŽIVOVÝ PORADCA. 

Počas troch mesiacov sa naučíme:

V 1. kapitole si povieme, o čom je kurz a pre koho je určený.

V 2. kapitole si povieme, čo všetko sa v kurze naučíme. 

V 3. kapitole si vysvetlíme, čo je to ajurvéda. 

V 4. kapitole sa zoznámime s fundamentom ajurvédy - učením o piatoch prvkoch a troch dóšach. 

V 5. kapitole sa naučíme, čo je to dóša Váta a ako sa na človeku prejavuje. 

V 6. kapitole sa naučíme, aké sú miesta pôsobenia a symptómy narušenia Váty. 

V 7. kapitole sa naučíme, ako sa liečia stravou problémy, ktoré Váta spôsobuje. 

V 8. kapitole sa naučíme, čo je to dóša Pitta a ako sa na človeku prejavuje. 

V 9. kapitole sa naučíme, aké sú miesta pôsobenia a symptómy narušenia Pitty. 

V 10. kapitole sa naučíme, ako sa liečia stravou problémy, ktoré Pitta spôsobuje.

V 11. kapitole sa naučíme, čo je to dóša Kapha a ako sa na človeku prejavuje.

V 12. kapitole sa naučíme, aké sú miesta pôsobenia a symptómy narušenia Kaphy. 

V 13. kapitole sa naučíme, ako sa liečia stravou problémy, ktoré Kapha spôsobuje.

V 14. kapitole sa naučíme, ako diagnostikovať ľudí podľa vonkajších znakov. 

V 15. kapitole sa naučíme dvadsať vlastností hmotnej prírody. 

V 16. kapitole sa naučíme, čo je to rasa, vírja, vipak a prabháva. 

V 17. kapitole sa naučíme, ako pomocou stravy liečiť myseľ a psychiku. 

V 18. kapitole sa naučíme, čo je to Áma. 

V 19. kapitole sa naučíme, čo je to Agni.

V 20. kapitole sa naučíme, ako naštarovať Agni a odstrániť Ámu. 

V 21. kapitole sa naučíme, aké je podľa ajurvédy vhodné jedlo a aké sú nekompatibilné potraviny. 

V 22. kapitole si predstavíme korenie. 

V 23. kapitole sa naučíme pripravovať majstrovské koreninové zmesi. 

V 24. kapitole sa zoznámime so slovenskou koreninovou trojkombináciou. 

V 25. kapitole sa zoznámime so základnými skupinami potravín. 

V 26. kapitole si preberieme základné zložky potravín.

V 27. kapitole sa zoznámime s tráviacou sústavou človeka. 

V 28. kapitole sa zoznámime so základmi liečby jedlom. 

V 29. kapitole sa naučíme ako liečiť sladkou a kyslou chuťou. 

V 30. kapitole sa naučíme ako liečiť slanou a pálivou chuťou. 

V 31. kapitole sa naučíme sa liečiť horkou a trpkou chuťou. 

V 32. kapitole sa naučíme ako zharmonizovať človeka stravou podľa ročných období. 

V 33. kapitole sa naučíme ako zharmonizovať človeka stravou podľa astrológie. 

V 34. kapitole sa naučíme prípravu harmonizačných čajov. 

V 35. kapitole si vysvetlíme umiestnenie a význam kuchyne. 

V 36. kapitole sa naučíme pripraviť apetizér. 

V 37. kapitole sa naučíme pripraviť ajurvédsky chlieb. 

V 38. kapitole sa naučíme pripraviť Ghee. 

V 39. kapitole sa naučíme pripraviť Kičrí. 

V 40. kapitole sa naučíme pripraviť Panýr. 

V 41. kapitole sa naučíme pripraviť Lasí.

Miesto, termín a cena kurzu 

  • 22.10.2022 Ajurvédska škola, Uloža pri Levoči, cena 330 eur (vrátane vegetariánskeho obeda)

  • 26.11.2022 Ajurvédske centrum Raj zdravia, Bratislava - Kramáre, cena 400 eur (vrátane vegetariánskeho obeda)

Prihlásenie na kurz

Počet miest v kurze je limitovaný na max. 14 ľudí. 
Poplatok za kurz sa uhrádza vopred. 
Stiahnite si prihlášku vo forme PDF nižšie, vyplňte ju v Adobe Acrobat Reader a odošlite nám na ahoj@skolaajurvedy.sk

Fotogaléria kurzu