page contents
top of page

Ghee maslo - zázračný liek na všetko

Ghee je číre prepustené maslo, ktoré sa vyrába zahrievaním bieleho nesoleného masla. Môžeme povedať, že ide o najdokonalejší konečný produkt mlieka, tzv. “zlato ajurvédy”. V Indii sa považuje za posvätné a symbolizuje hojnosť a prosperitu v živote. V starodávnych písmach sa o ghee hovorí ako o jedle bohov. Spoznajte zázračné účinky prepusteného masla aj vy.

Prečo si ghee hneď obľúbite?

  • Absencia laktózy a kazeínu (bielkovín) robí ghí vhodným pre ľudí, ktorí nemôžu tráviť mliečne výrobky (intolerancia na laktózu).

  • Je stabilnejšie ako mlieko a vydrží dlho pri izbovej teplote.

  • Používa sa ako náhrada masla a oleja pri varení i pečení. Je stabilné do 250 stupňov.

  • Ghee je ťažká, hustá a mäkká tekutina. Tieto vlastnosti pomáhajú budovať telo, vyživovať každú jednu bunku. Pomáha tiež zvyšovať sattvickú kvalitu mysle (kvalita čistoty, lásky, porozumenia).

  • Vynikajúca, jemne oriešková chuť. Doladí každý pokrm.